13.2 C
İstanbul
24 Ekim 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

Yurt dışı oylarda tüm zamanların ilk gün rekoru

Cumhurbaşkanı seçiminin 2’nci turu için yurt dışında oy verme işlemi devam ediyor. Dünden bu yana temsilciliklerde ve gümrüklerde toplam 717 binden fazla kişinin oy kullanmasıyla tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldı.

 

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük noktalarında dün başlayan oy verme işleminin ilk gününde, rekor katılım gerçekleşti.

 

20 Mayıs’ta yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük noktalarında başlayan oy verme işleminin ilk gününde, temsilciliklerde 683 bin 580 seçmen oy kullandı.

 

Böylece 2014’ten beri sandıkların kurulduğu yurt dışında, ilk günün sonunda toplam toplam 717 bin 612 kişi oyunu kullandı, oy verme sürecinde tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldı.

 

En fazla Türk seçmenin bulunduğu Almanya’da ilk gün sandığa gidenlerin sayısı 200 bini aştı.

 

ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İrlanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan’ın da aralarında olduğu 17 ülkede oy verme işlemi 24 Mayıs’ta sona erecek.

 

İngiltere’de başkent Londra’nın yanı sıra Manchester, Leicester ve Edinburgh kentlerinde sandıklar kuruldu.

 

127 binden fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, uzun kuyruklar oluştu.

 

Yüksek Seçim Kurulundan edinilen bilgiye göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden, yurt dışı temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullananların toplam sayısı, ikinci günde saat 19.35 itibarıyla 1 milyon 38 bin oldu.

 

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs’ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar devam edecek.

 

Cumhurbaşkanı Seçiminin 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur oylamasında, 5 günde toplam 697 bin 577 seçmen sandığa gitmişti.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles