13.2 C
İstanbul
24 Ekim 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

Sinan Oğan’ın seçim sonucu kritiği gerçek oldu

İlk sonuçlara göre oyları yüzde 5’i aşan Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için kilit isim haline geldi. Sonuçlar Muharrem İnce’nin oylarının Oğan’a kaydığını gösterdi.

Muharrem İnce’nin adaylıktan son anda çekilmesiyle İnce’nin oylarının kime gideceği merak konusu oldu. Sandık sonuçları gelmeye başlamasıyla birlikte, oyların Sinan Oğan’da toplandığı anlaşıldı. Sinan Oğan, ilk sonuçlara göre yüzde 5’i aşan oyuyla ikinci tura taşınması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kilit ismi haline geldi.

GÖZLER OĞAN’DAYDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından gözler Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi beklenen seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday haline gelen Sinan Oğan’a çevrilmişti.

MUHALEFETİ SUÇLAYARAK ÇEKİLDİ

Tabi burada Muharrem İnce’nin bu süreçte muhalefeti suçlayarak çekilmesi de belli ki kendi oylarının Millet İttifakına gitmemesinde etkili oldu.

Muharrem İnce, kendisine kurulan kumpasın arkasında “FETÖ ve PKK’nın olduğunu” medyanın ise bunu yapmadığını savunmuş, muhalefeti de eleştirerek, “Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar” demişti.

DESTEK BEDAVA OLMAZ

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimin ikinci tura kalması halinde bakanlık gibi taleplerde bulunacağını, diğer iki adaydan birine destek verse de bunun ‘bedavaya olmayacağını’ söylemişti.

Muharrem İnce’nin çekilmesiyle ona oy vermeyi düşünen seçmenlerin tercihinin ne olacağı merak konusu olmuştu. Seçim sonucu İnce’nin oylarının Sinan Oğan’a kaydığını ortaya koydu.

“SEÇİMİN 2. TURA KALACAĞINI ÖNGÖRÜYORDUK”

Oy sayımlarının sona yaklaşılmasıyla birlikte ATA ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ekran karşısına çıkarak seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Seçimlerin 2. tura kalacağını en başından beri öngördüklerini söyleyen Oğan, “Biz Türkiye milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine, göbeğine oturtmak için yola çıkmıştık. Bizim tek hedefimiz Türk devletinin ve milletinin menfaatlerinin Türk milliyetçileri tarafından korunması ve Türk milliyetçileri tarafından sağlanmasıydı” dedi.

Oğan, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

“Görüyoruz ki seçim 2. tura kalmış gibi görünüyor. YSK Başkanının açıklamasını duyduk. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda Anka ve Anadolu Ajansı’nda çok farklı sonuçlar görüyoruz. En başından beri gözüken o ki seçimler 2. tura kalacak ve Türk milliyetçileri, Atatürkçüler seçimin belirliyecileri olacaklar. Önümüzde zorlu bir süreç olacak ve bu 15 gün boyunca eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa ve 2. tura kalırsa milletimize memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şunu veya bunu destekliyoruz demiyoruz, demeyeceğiz. Ata ittifakını oluşturan siyasi partiler, milletimizin temsilcileriyle imza veren temsilcileriyle istişareler yapacağız ve bu istişareler sonucunda karar vereceğiz. İlk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır çok açık. Biz anayasanın ilk 4 maddesinin değişmezliği, madde 66 Türklüğün anayasadan çıkarılma girişimlerinin karşısında bir set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye’deki son ekonomik krizin temel sebeplerinden olan faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığından kurtarılması gibi öne koyacağımız şartlar vardır. Zaten bu şartlar olmadan ikinci bir aşamaya geçilmez.”

İNCE’YE YAPILAN LİNÇ GİRİŞİMİNİN BENZERİ BİZE YAPILMAK İSTENDİ

Terör örgütleriyle mücadele konusunda müzakerenin de olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Oğan, şöyle devam etti:

“Son 3 gündür Muharrem İnce’ye yapılan linç girişiminin benzeri bize yapılmaya çalışıldı bizi sanki koltuk derdinde olan bir yapı gibi göstermeye çalıştılar. Bunu yapanlar gördüler ki Sinan Oğan ve ATA İttifakı’nın rolü onların hayal ettiğinden de çok daha önemliymiş. Takınacağımız tavır kesinlikle milletimizden yana, istişareden yana olacaktır”

SİNAN OĞAN KİMDİR?

14 Mart 1969’da Iğdır’da dünyaya gelen Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunu. Aynı üniversitede mali hukuk ve bankacılık alanında yüksek lisans, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamladı. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası başkanlığı yaptı. Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezini (TÜRKSAM) kurdu ve başkanlığını yaptı.

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilerek meclise girdi. 2015 yılında MHP’den ihraç edildi ancak açtığı davayı kazanarak partiye geri döndü. 2017 yılında üç MHP milletvekili ile tekrar ihraç edildi. 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles