13.2 C
İstanbul
24 Ekim 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

Togg’un batarya fabrikasının temeli atılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada yarın saat 14:00’da Çinli firma Farasis ve Togg ortaklığında kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılacak.

Togg’un T10X modelinin trafiğe çıkmasından sonra aracın bataryası konusunda çalışmalar da yapılmaya başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’un Gemlik’teki üretim üssünde seri üretimine geçilmesinin ardından Bursa’ya yatırımların sürdüğünü, Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının temellerinin burada atılacağını açıkladı.

Kurulan fabrikanın Türkiye ve Bursa’ya istihdam anlamında da önemli faydası olacağını belirten Mustafa Varank açıklamasında:  “Sayın Cumhurbaşkanı’mız pazartesi günü Bursa’yı ve Gemlik’i ziyaret edecek. Türkiye’nin çok önemli bir yatırımının daha temelini atacağız. ‘Türkiye Yüzyılı’nın başka bir nişanesinin temelini atacağız. Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının temellerini atacağız. Bu teknoloji, Türkiye’ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Bursa’ya ve Türkiye’ye önemli bir getirisi olacak.” sözlerine yer verdi.

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles