22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

JPMorgan seçim sonrası için kur ve faiz tahminlerini açıkladı

JPMorgan uzmanlarının hazırladığı “Türkiye: 14 Mayıs’taki seçimlerin piyasa etkileri” raporunda seçim sonucundan bağımsız politika değişim beklentileri ön planda. Raporda sonuçtan bağımsız olarak 2023’ün ikinci yarısında makro düzenleme gerekeceği de yer aldı.

Seçim sonrası senaryolarında ortodoks politikalara dönülse dahi yüksek volatilite nedeniyle TL’de değer kaybı olacağını belirten uzmanlar, şirketlerin döviz talebi ve Merkez Bankası’nın rezervlerini artırma hedefi gibi etkilerle Dolar/TL ’de 24-25 seviyelerinin görülebileceğini açıkladı.

Raporda “Sonrasında ortodoks makroekonomik politikalara dönülecek bir senaryoda Lira’da gerçek bir değer kazancı trendi görülebilir.” cümlesi de yer aldı.

5-10 yıllık tahvil getirilerinde adil değerin yüzde 26-33 olduğunu öngören uzmanlar “Enflasyon hedefli Ortodoks politikalara dönüş senaryosunda faizler yüzde 25 ile zirveyi görebilir. Şu anki makroekonomik politikaların sürmesi durumunda tahvil getirilerinde seçim sonrası çok değişim beklemiyoruz, devamında ise ılımlı yükseliş olabilir” cümlelerini kullandı.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles