13.2 C
İstanbul
24 Ekim 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

Adalet Komisyonu’nda çarpıcı öneri! Hadım yasası çıkacak mı?

TBMM Adalet Komisyonu, casusluk suçlarının kapsamını genişleten yeni yasa tasarısını ele alırken, toplumda büyük yankı uyandıran kadınlar ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarına dair dikkat çekici bir ceza teklifi ortaya çıktı.

Adalet Komisyonu’nun önceki gün yapılan toplantısında teklifin tümü üzerinde söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, son dönemlerde kadına, çocuklara yönelik şiddet ve taciz suçlarının toplumda ciddi yara açtığına dikkat çekti.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, toplumda infial yaratan ve erozyona neden olan bu suçlar ile ilgili yeni bir yaklaşıma gereksinim olduğunu belirtti. Öztürk, şöyle devam etti:

Cinsel şiddet, cinsel istismar gibi suç işleyenlerin cerrahi kastrasyonla cezalandırılması tedbirlerden biri olmalı ve uygulanmalıdır diye değerlendiriyoruz. Yani bu cerrahi kastrasyon konusu biraz önemli, spesifik bir konu.

Burada bizim kastettiğimiz, kimyasal kastrasyon değil, cinsel, cerrahi kastrasyon. Kimyasal kastrasyonda bir ilaç veriliyor, dürtüleri bir şekilde bastırıyorsunuz ama o ilacı, hapı kestiğiniz vakit, o dürtüler tekrar, farklı bir şekilde, daha da artarak gün yüzüne çıkabiliyor.

Ama cerrahi kastrasyonda bu cinsel dürtülerle baş edemeyen bireye hormon üzerinden cerrahi bir işlem yapılarak o dürtülerin tümünü yok edebiliyorsunuz.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles