13.2 C
İstanbul
24 Ekim 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

Bill Gates’ten Kamala Harris’e rekor bağış

New York Times’ın konuyla ilgili bilgi sahibi üç kişiye dayandırdığı haberine göre, dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, kısa bir süre önce Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘in başkanlık yarışını destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluşa yaklaşık 50 milyon dolar bağışladığını söyledi.

Bağışın gizli kalması gerekiyordu. Microsoft’un kurucularından biri olan Bay Gates, Bayan Harris’i kamuoyu önünde desteklemedi ve yaptığı bağış, onu daha önce bu tür hediyelerden uzak tutan stratejide önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Gates’in düşünceleri hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre, Bay Gates bu yıl arkadaşlarıyla ve diğerleriyle yaptığı özel görüşmelerde, ikinci bir Donald Trump başkanlığının neye benzeyeceği konusundaki endişelerini dile getirdi, ancak her iki adayla da çalışabileceğini vurguladı.

Vakfa yakın iki kişiye göre, Gates’in hayırsever kuruluşu Bill & Melinda Gates Vakfı, Bay Trump’ın seçilmesi halinde aile planlaması ve küresel sağlık programlarında yapılacak olası kesintilerden büyük endişe duyuyor.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles