21.8 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma
Kızılay Web Banner 728X090

 Donald Trump’tan Bitcoin Sözü: “ABD, Dünyanın Bitcoin Süper Gücü Olacak

ABD başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump, ABD’yi “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” yapmayı planladığını açıkladı. Nashville’de düzenlenen Bitcoin Konferansı’nda konuşan Trump, kripto para birimleri ve Bitcoin’e yönelik politikalarını değerlendirdi.

Bitcoin Ay’a Gidiyor ve ABD Bu Yola Öncülük Edecek

Trump, kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsemeyen bir ABD’nin, bu alanı Çin’e bırakacağını belirterek, “Çin’in egemen olmasına izin veremeyiz. Çin’in başarılı olmasını istemiyorum. ABD’nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını istiyorum.” dedi. Kripto para birimlerinin geleceği tanımlayacağına inandığını vurgulayan Trump, bu teknolojilerin ABD’de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istediğini söyledi. “Bitcoin Ay’a gidiyor ve Amerika’nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum.” diye ekledi.

“İlk Gün Gary Gensler’i Kovacağım ve Yeni Bir SEC Başkanı Atayacağım”

Yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimleriyle ilgilendiğine dikkat çeken Trump, Joe Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeler nedeniyle eleştirdi. SEC’nin Bitcoin’i yok ettiğini savunan Trump, “Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler’i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım.” ifadelerini kullandı.

Trump, göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi atayacağını belirtti. Bu konseyin, tüm sektörün yararına şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlamakla görevli olacağını ve bunu 100 gün içinde tamamlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, başkan olduğu sürece ABD’de Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını vurguladı.

“Bitcoin’inizi Asla Satmayın”

Bitcoin’in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, “Mevcut ABD hükümetinin tutumu gerçekten doları tehdit ediyor. Finansal geleceğimize yönelik tehlike kriptodan değil, Washington DC’den geliyor.” dedi. Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirterek, “Bitcoin’inizi asla satmayın.” tavsiyesinde bulundu.

Seçilmesi halinde, ABD’nin hükümetin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoin’leri elinde tutacağını kaydeden Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti. “Amerika’nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım.” diye konuştu.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles