22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

2000 yılında ÖSS Türkiye birincisiydi şimdi Bakan yardımcısı

2000 yılında köyünde harman yaparken ÖSS Türkiye birincisi olduğunu öğrenerek tüm Türkiye’nin “ÖSS Şampiyonu tarladan çıktı” başlıklarıyla tanıdığı Oruç Baba İnan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan atama kararları Resmî Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın yardımcıları Ahmet Yozgatlıgil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan ve Zekeriya Çoştu olarak belirlendi.

 

Dün gece yapılan atamalarla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yardımcılığı görevine getirilen Oruç Baba İnan, 2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye’ye adını duyurmuştu. Oruç Baba, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü dereceyle tamamladı.

 

Üniversite eğitiminin ardından Yıldız Holding’te pazarlama biriminde üst düzey görevler üstlenen İnan, Konya Şeker Torkunun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü görevlerinde bulundu.

 

Kamuda da Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde bulunan İnan, 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre AŞ’de CEO yardımcısı olarak görevini yürütüyor.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles